Untitled

RÓLAM

Kiss Dóra vagyok. Gyógymasszőr, gerinctréner, sportrehabilitációs tréner. Civil szakmámat tekintve közgazdász vagyok, amiből 8 év után a fitnesz világába sodort az élet. Itt a fő profilom a gerincproblémával élők edzése lett. Mivel jómagam is érintett vagyok, így a tudatos edzés, a gerinc prevenció első számú helyet kapott a munkám során is. Gerinctorna és jóga óráim mellett a személyi edzéseket is ennek fényében építettem fel. Innen mentem 2016-ban szülési szabadságra. A kisebbik fiam születése után egy véletlen útján botlottam egy masszázs tanfolyam hirdetésébe. Ha lehet így mondani, a rendszer hamar beszippantott. :) Egymást követik a továbbképzések a mai napig. És bár azt hittem, a „gerinces” vonallal szakítottam, a sors újra visszairányított, csak most egy kicsit másik oldalról megközelítve ezt a témát. :)

Kezeléseim során mozgás, masszázs, valamint manuális kezelésekkel segítek a sérülések, műtétek utáni rehabilitációban, ízületi, vagy lágyrészekből eredő problémák, hát-, nyak-, váll-, és derékpanaszok enyhítésében, megszüntetésében.


A mozgásprogamom személyre szabott, holisztikus szemléletű és a probléma okára fókuszál. Ezeket segítik és támogatják a különböző masszázs és manuális eljárások. A svéd masszázsfogások mellett a fascia és lágyrész mobilizáció, a hegkezelés, a köpölyözés, a flossing, a Dorn terápia, SMR terápia, kimozgatásos (trakciós) eljárások és a trigger terápia technikáit is alkalmazom. 

Első alkalommal minden esetben állapotfelmérést végzek, amiben az egészségügyi állapotról szóló kérdőív átbeszélése mellett fizikai vizsgálatot is végzek a gerincen, a főbb ízületeken, és izmokon, illetve szükség esetén (ha panasszal érkezel) egy komplex felmérést végzek (Mozgásos Testelemzés), amiben egyszerű mozgásos teszteket is végre kell hajtani. Ezután kerül sor a kezelésiterv felállítására, átbeszélésre, természetesen mindez veled egyezetve történik. A felmérések fontosságát jelzi, hogy így a kezeléseimet teljesen személyre szabottan tudom végezni a későbbiekben is.

Képzések, amiken részt vettem:

- Aerobic edző

- Személyi edző

- Dinamikus jóga oktató

- Hatha jógaoktató

- Gerinctréner (Almásy Mozgásakadémia és Feövenyessy Medical Fitness)

- TRX Intruktor

- Sportrehabilitációs tréner

- TAPE

- Köpölyözés

- SMR

- Gyógymasszőr

- Talpmasszázs

- Dorn terápia és Breuss masszázs

- SI terápia

- Manuális Neurodinamikai és Fasciaorganizáció

- Mozgásos Testelemzés (MoTe A, B, C, D)

- Trigger Terápia

- Hegkezelés

Kérdésekre szívesen válaszolok! Fordulj hozzám bizalommal!