Keresés

MASSZÁZS ELLENJAVALLATAI

Tegnap megtörtént velem az, ami eddig még nem. Sajnos már a telefonban el kellett utasítanom 🚫 egy hölgyet, aki masszázsra jelentkezett. Alapvetően egy korábbi vendégem ajánlott engem neki és a panasz, amivel jött volna, pont az én "kategóriám". Csak, hogy a beszélgetés során kiderült, hogy sajnos van más egyéb olyan baja is, ami kizárja perpillanat a masszázs igénybevételét. Ez pedig az ingadozó vérnyomása volt. A masszázsnak van alapvetően egy vérnyomás emelő hatása azáltal, hogy mozgósítjuk a különböző fogásokkal a hajszálerekben pangó vért és nyirokfolyadékot, ami így bekerül újra a véráramba, ezzel nyomást gyakorolva az erekre. ❗️Egy ingadozó vérnyomásnál a következmények beláthatatlanok, nagyon magasra is felkúszhat az érték, ami akár életveszélyes is lehet. Ezt kockáztatni felőltlenség!!! ❗️Ezért a hölggyel abba maradtunk, hogy ha ezt sikerül rendezni, akkor várom nagy szeretettel, hogy a kezelésre szoruló problémáját megoldjuk együtt!

:)

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megemlítsem azokat a tényezőket, amik részben, vagy egészben kizárják a masszázsszolgáltatás igénybevételét. ☝🏻 Ez a stúdióban is ki van rakva, de az állapotfelmérés során ki is térünk rájuk.

"Bizonyos esetekben a masszázs többet árhat, mint használ. A lenti esetek esetén a kezelést elutasíthatom ✋🏻, elsősorban a TE érdekedben. Ezért kérlek minden esetről előzetesen tájékoztass! Megértesedet köszönöm!

❌ lázas állapot ❌fertőző betegség, bőrbetegségek, bőrfettőzések ❌ dagantos betegség (egyeztetés szükséges - részben vagy egészben ellenjavallt lehet) ❌ orvosilag be nem állított magas, vagy ingadozó vérnyomás ❌ súlyos cukorbetegség ❌ előre haladott csontritkulás ❌ bizonyos mozgásszervi betegségek (orvosi javaslat szükséges) ❌ porckorong sérv akut fázisa ❌ menstruációs napok (részben ellenjavallt) ❌ vérzéses betegségek (pl. vérzékenység) ❌ műtétek utáni állapot (min. 6 hét - orvosi javaslat szükséges) ❌ ödémás, visszeres végtagok (részleges ellenjavallat) ❌ antibiotikum szedése (2 hét várakozási idő szükséges) ❌ szív- és keringési betegségek ❌ várandós állapot első és utolsó trimesztere (szülést követő 6 hét) ❌ leromlott, legyengült egészségyi állapot ❌ alkoholos, vagy egyéb szerek hatása alatt ❌ eszméletlen állapot ❌ csonttörés, ficam (adott végtag) ❌ trombózis ❌ epilepszia, és egyéb idegrendszeri betegségek ❌ reumatoid artritis aktív fázisa ❌ minden heveny panasz, ami fájdalommal, duzzanattal jár"

#masszázsellenjavallatai #ellenjavallatok #kontraindikáció #masszázsterápia #egyensúlybanazegészségért #testegyensúlyterápia

21 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése