Osteopath at Work

Manuális kezelések részletesen

Az első találkozásunk alkalmával részt veszel egy két órás felmérésen - Mozgásos Testelemzés (MoTe), ahol egy egészségügyi kérdőív kitöltése/átbeszélése mellett néhány egyszerű mozgásos tesztet kell végrehajtanod, illetve én végzek rajtad néhány manuális vizsgálatot. Valójában ekkor kapok képet rólad, hogy hol és mivel lehet a probléma, merre induljunk el a kezelésedben, milyen eljárásokra lesz szükség.

Manuális Neurodinamika és Fascia Organizáció (MaNeFa)

Manuálisterápia, ahol az idegeket, izmokat és az izomhártyát (fascia) rendezzük egymáshoz képest. Tipikus zsibbadásos, vagy diszkomfort érzéssel járó, esetleg orvosilag nem igazolt problémák esetére. A kezelés ruhában történik. Már egy kezelés után terápiás javulás várható. Egy kezelés kb. 60 perces. 

Dorn terápia

A Dorn terápia egy holisztikus szemléletű, újszerű, szelid, manuális technikát alkalmazó módszer. Biztonságos, kevés kivétellel bárkin alkalmazható. Népi gyógymódból alakult korszerű szemléletű módszerré, aminek hatékonysága már sok embernél bizonyított.

A módszer egyik célja a különböző ízületi blokkok manuális oldása. A mozgásszervi panaszok mögött sokszor kisebb-nagyobb kimozdulások, elmozdulálsok állnak. A csontok nem megfelelő állása kihatással van az izmokra, amik rossz testtartást, fájdalmakat, és számos egyéb tünetet produkálhatnak. A kezelés során ezeket oldjuk, tesszük rendbe. Nem önállóan ható módszer, de remek kiegészítője tud lenni más technikáknak, manuális és mozgásos kezeléseknek, amivel együttesen elérhető akár a fájdalom- és panaszmentes életmód. Természetesen fontos azt tudni, hogy a tartós változáshoz szükség van a probléma kialakulásához vezető rossz szokások változtatására is. Részletesebben itt olvashatsz róla. Egy kezelés kb. 60 perc. 

Hegkezelés

A testünk egy csodálatos dolog. Képes bármilyen bőr folytonosságot megszakító trauma esetén azt visszaállítani, vagyis bármilyen vágás, szúrás esetén azt összenöveszteni. Igen ám, de azt sajnos nem tudja a testünk, hogy egy ilyen esetben, úgymond “hol a határ”. Így előfordulhat, hogy adott területen mást is összenöveszt, így nemkívánatos összenövések, letapadások, adhéziók jöhetnek létre. Ezek mozgástartomány csökkenéshez, mozgáskorlátozottsághoz, mozgásminta torzuláshoz, és hosszú távon mozgásszervi problémákhoz, vagy akár belgyógyászati problémákhoz is vezethetnek. 


Mint ahogy egy varrott ruha sem lesz már olyan, mint előtte, úgy hiába forr össze a seb, a hegesedett bőr sem olyan, mint mikor még nem volt heg rajta. Kevésbé rugalmas ez a szövet, esetleg fájdalmas is, aminek köszönhetően máshogy kezdjük terhelni ízületeinket, izmainkat, kötőszövetünket, és ezek gondot is okozhatnak. Ezért nagyon fontos minden hegnek és a környezetének kezelése, hogy ezeket a nem kívánt mellékhatásokat elkerüljük.


Milyen hegeket is tudunk kezelni?

  • Műtéti hegek (pl. császár metszés, laparoszkópiás beavatkozások, gerinc műtét hege, esztétikai műtétek hege stb)

  • Égési hegek

  • Szúrások, vágások hegesedései

  • Szövet szaporulattal gyógyuló traumák nyomai (horzsolásos, hám hiányos, mélyre hatoló sérüléses esetek)


A kezelést egy alapos állapotfelmérés előzi meg, amiben feltárjuk milyen területek az érintettek, miket szükséges kezelnünk. A hatékonyság miatt a hegkezelés néhány fogásait és esetlegesen pár gyakorlatot otthon is szükséges végezni.

Árak: 

Mozgásos Testelemzés (120 perc) - 16.400 Ft

60 perces kezelés - 8.200 Ft

90 perces kezelés - 11.800 Ft


Az árak az Áfá-t tartalmazzák. Az árlista érvényes 2021. augusztus 1-től.

Időpont 24 órán belüli lemondása esetén a kezelés teljes árát a következő alkalommal meg kell fizetni.

Elfogadott fizetőeszközök:

  • készpénz

  • OTP SZÉP kártya (szabadidő zseb)