Physiotherapy

DORN TERÁPIA

A Dorn terápia egy holisztikus szemléletű, újszerű, szelid, manuális technikát alkalmazó módszer. Biztonságos, kevés kivétellel bárkin alkalmazható. Népi gyógymódból alakult korszerű szemléletű módszerré, aminek hatékonysága már sok embernél bizonyított.

A módszer egyik célja a különböző ízületi blokkok manuális oldása. A mozgásszervi panaszok mögött sokszor kisebb-nagyobb kimozdulások, elmozdulások állnak. A csontok nem megfelelő állása kihatással van az izmokra, amik rossz testtartást, fájdalmakat, és számos egyéb tünetet produkálhatnak. A kezelés során ezeket oldjuk, tesszük rendbe. Nem önállóan ható módszer, de remek kiegészítője tud lenni más technikáknak, manuális és mozgásos kezeléseknek, amivel együttesen elérhető akár a fájdalom- és panaszmentes életmód. Természetesen fontos azt tudni, hogy a tartós változáshoz szükség van a probléma kialakulásához vezető rossz szokások változtatására is.

A kezelés sorozatot minden esetben egy alapos állapotfelmérés előzi meg, vagyis részt kell venned egy Mozgásos Testelemzésen. Ez egy két órás felmérés, ahol egy egészségügyi kérdőív kitöltése/átbeszélése mellett néhány egyszerű mozgásos tesztet kell végrehajtanod, illetve én végzek rajtad néhány manuális vizsgálatot. Valójában ekkor kapok képet rólad, hogy hol és mivel lehet a probléma, merre induljunk el a kezelésed során, milyen eljárásokra lesz szükség. A felmérés végén (kezelési technikától függetlenül) kapsz néhány reedukáló torna gyakorlatot is, mely az állapotjavuláshoz elengedhetetlen, illetve előkészíti a későbbi mozgásprogramot is (ha szükség van rá).

Mivel a módszer alaptézise az, hogy a mozgásszervi panaszok erőteljesen összefüggnek a medence, vagyis a központ állapotával, így a kezelés ezzel kezdődik. Rendezzük az esetleges végtaghossz különbségeket (amennyiben lágyszöveti eltérésból adódik), kezelem a térdeket, bokákat, majd haladunk felfelé a gerincen. A fájó területek mellett olyan területeket is kezelésbe vehetek, amiken én találok valami elváltozást, hisz a test összetettsége miatt a fájdalmak eredete nem mindig az, ahol érezzük azt. A módszer a vállövet, a karok bántalmait is képes kezelni, így panasz esetén azon is végigmegyünk.

A techinka nem egy passzív módszer. A Dorn módszer a mozgásos testet kezeli, vagyis az egyes manipulációk alatt aktívan mozgatjuk a testet. Így kerülnek helyükre a dolgok. :) A  kezelés végén pedig megtanítom az egyes területek önkezelését, melyet a tartós eredmény érdekében szükséges otthon napi szinten végezni (ezek napi pár perces elfoglaltáságot jelentenek).

Miben tud a Dorn segíteni?

  • Derékfájás, hátfájás, nyakfájás

  • Gerincferdülés (scoliosis)

  • Ízületi problémák

  • Gerinchez közeli, izom eredetű fájdalmak

  • Fülcsengés

  • Fejfájások stb.

Árak: 

Mozgásos Testelemzés (120 perc) - 15.000 Ft

Dorn terápia (60 perc) - 9.800 Ft


Az árak az Áfá-t tartalmazzák. Az árlista érvényes 2019. december 1-től.

Időpont 24 órán belüli lemondása esetén a kezelés teljes árát a következő alkalommal meg kell fizetni.

Elfogadott fizetőeszközök:

  • készpénz

  • OTP SZÉP kártya (szabadidő zseb)